Milí farníci,

v tomto roku by sme opäť radi zorganizovali viacdňovú farskú púť. Preto by sme vás chceli poprosiť o vyjadrenie, či by ste mali záujem zúčastniť sa takejto púte. V súčasnosti sa uvažuje o púti do Medžugoria. Termín púte je potrebné dohodnúť čo najskôr, ale predbežne by sa jednalo o jeden z nasledovných termínov (podľa záujmu a počtu prihlásených):

  • 21.6.-27.6.2024
  • 28.8.-3.9.2024 (alebo do 2.9. – o 1 deň kratší pobyt v Medžugorí)

Odhadovaná cena púte by bola 240 € (pri 4-dňovej návšteve Medžugoria) alebo 250 € (pri 5-dňovej). V cene je zarátaná doprava, ubytovanie, poistenie, preklady sv. omší a vstupy do mesta. Doplatiť je možné ešte obedy (11 €) a raňajky (5 €). Nižšie je uvedený ukážkový plán takejto púte, tak ako to poskytla cestovná agentúra (príklad je na 7 dní, teda 5-dňová návšteva Medžugoria):

1. deň: Odchod v poobedňajších hodinách zo Slovenska.

2. deň: V letných mesiacoch zastávka na Vepriciach (Veprić), známom chorvátskom pútnickom mieste Lurdskej Panny Márie, kúpanie na Makarskej riviére, vo večerných hodinách príchod do Medžugoria. V zimnom období cesta priamo do Medžugoria. Ubytovanie blízko kostola vo vzdialenosti cca 5 min. Izby sú dvoj alebo trojposteľové, so sociálnym zariadením.

3. – 5 deň: Program prispôsobený tak, aby každý jeden mal možnosť stíšenia sa, osobnej modlitby, aby si otvoril svoje srdce a tak pocítil prítomnosť a lásku Matky Božej. Najdôležitejšie sú v Medžugorí celovečerné programy, ktoré pozostávajú z modlitby ruženca, sv. omše, modlitieb za uzdravenie duše i tela a nezabudnuteľných a silných adorácií. V programe je tiež vystúpenie na Vrch Zjavenia a na Križevac – kopec na ktorom je 8,5 m kríž, v ktorom sú uložené relikvie sv. Kríža. V Medžugorí pracujú rôzne komunity, ako Cenacolo ženské i mužské, Matkina dedina s Františkovou záhradou – založená pre vojnové siroty, hrad Patrika a Nansy – manželia, ktorí všetko opustili, keď prijali pozvanie P. Márie. Návštevu týchto komunít sprostredkujú slovenské dievčatá, ktoré žijú v Medžugorí – komunita Svetlo Mariino a postarajú sa o spoločný program.

6. deň: Doobeda sv. omša, obed, v poobedňajších hodinách odchod na Slovensko.

7. deň: V ranných hodinách príchod na Slovensko.

V prípade záujmu, prosím vyplňte tento formulár alebo oznámte svoj záujem a prípadné otázky v kostole. Plánovaná púť a ďalší postup bude oznámený aj v kostole.